Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Stand Van Zaken Rechtsherstel Box 3

Stand van zaken rechtsherstel box 3

Belastingdienst start met belasting terugbetalen

De Belastingdienst is begonnen met het terugbetalen van belasting aan mensen die te veel belasting hebben betaald over hun spaargeld en beleggingen in box 3. Dit gebeurt naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad van 24 december 2021, waarin de hoogste rechter oordeelde dat de manier waarop de Belastingdienst de vermogensrendementsheffing in box 3 bepaalde, in strijd was met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).

Wat houdt het rechtsherstel in?

Het rechtsherstel houdt in dat mensen die in de jaren 2017 tot en met 2021 te veel belasting hebben betaald over hun spaargeld en beleggingen, recht hebben op een terugbetaling. De Belastingdienst bepaalt automatisch voor wie het rechtsherstel geldt. Mensen die in aanmerking komen, krijgen vanzelf bericht van de Belastingdienst.

Hoeveel krijg je terug?

Het bedrag dat je terugkrijgt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De Belastingdienst berekent het bedrag aan de hand van jouw aangiftes inkomstenbelasting over de jaren 2017 tot en met 2021. Gemiddeld krijgen mensen zo'n 1.000 euro terug.

Wanneer krijg je het geld?

De Belastingdienst is begonnen met het terugbetalen van het geld. De meeste mensen kunnen het bedrag binnen enkele weken op hun rekening verwachten. Als je nog geen geld hebt ontvangen, kun je contact opnemen met de Belastingdienst.

Wat moet je doen?

Je hoeft zelf niets te doen om het geld terug te krijgen. De Belastingdienst bepaalt automatisch voor wie het rechtsherstel geldt en stort het bedrag op de rekening van de belastingplichtige.

Meer informatie

Voor meer informatie over het rechtsherstel box 3 kun je terecht op de website van de Belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/sparen_beleggen/box_3/rechtsherstel_box_3


Comments